Köp skidor på sommaren

April 15, 2021
|
Kategorier:
saknar kategori.

Att spara pengar behöver inte alltid handla om att klippa bankkortet på mitten och helt sluta konsumera. Ofta kan det räcka med att vara lite smart! Med lite planering och framförhållning kan man faktiskt spara en hel del pengar utan att alls behöva förändra sin konsumtionsvana.

Genom att slå sig till ro och fundera över vad man kommer att ha för framtida utgifter kan man enklare planera så att man handlar när det är bättre priser. Vet man exempelvis att man behöver en ny vinterjacka inför nästa vinter kan det vara smart att handla när det inte är säsong, istället för att vänta tills det verkligen är dags för vinterjackor igen. Eller vet att du ska på solsemester i sommar så kanske det kan vara klokt att kika efter ett par schyssta badbyxor under vinterhalvåret. Då kan du till och med få samma badbyxor för halva priset om du köper dem under rätt tid. Då får du pengar över som du kanske istället kan lägga på något roligare under din solsemester.

Här är mina bästa tips för att konsumera smart:

  • Planerar vi våra inköp gör vi oftast bättre affärer och tvingas sällan betala ett överpris.
  • Jämför priser. Ofta kan man spara en del pengar genom att jämföra priser på saker och ting, i olika butiker eller på olika hemsidor.
  • Handla efter säsong. Genom att köpa sommarvaror på vintern och vintervaror på sommaren kan man ofta spara en hel del pengar.
  • Handla fjolårets modeller. Jag har många gånger handlat varor som varit rejält prissänkta tack vare att det kommit en ny modell. På detta sätt handlar jag alltid mina golfklubbor till exempel.

Lycka till med din smarta konsumtion och jag hoppas att du kan få många kronor över på grund av smartare och bättre affärer!