Passiva inkomster - tjäna pengar när du sover

July 10, 2021
|
Kategorier:
saknar kategori.

Passiva inkomster är ett bra komplement till din ordinarie inkomst som generellt är en aktiv inkomst. Många drömmer om att kunna livnära sig helt på den passiva inkomsten. Den aktiva inkomsten är i regel lön från jobbet, studiebidrag och liknande. Du måste hela tiden ge av din tid för att pengarna ska komma in, du gör något aktivt. Passiva inkomster är i princip motsatsen. Du har en gång investerat din tid men nu rullar pengarna in utan att du behöver göra så mycket mer. Grymt va?

Förslag på passiva inkomster

⭐️ Investera i aktier/fonder. Ett grymt bra sätt att få sina pengar att växa när du sover är att investera på börsen. Den gyllene regeln att lyckas här är att tänka långsiktigt och att återinvestera vilket leder till den magiska ränta-på-ränta-effekten som i sin tur leder till att dina passiva inkomster ökar. Mitt bästa tips om du vill ta kontroll över din ekonomiska framtid är att börja investera på börsen.

⭐️ Starta en webbutik.  Kunderna kan handla när som helst, du behöver inte vara på plats för att ta emot varje kund som i en fysisk butik. Supersmidigt! Använd gärna andras webbutiker som inspiration, men stirra dig inte blint på hur andra gör. Tro på din idé och kör!

⭐️ Dra igång en YouTube-kanal. Sätt dig ner och skriv ner alla idéer på vad din kanal kan handla om. Fundera på vad du brinner för och vad du tror andra vill kolla på. Dina passiva inkomster kommer oftast från annonsintäkter. Ju fler som kollar på din video desto mer pengar rullar in när sitter och gör annat! I uppstarten behöver du jobba hårt med att bygga upp din följarskara. Plattformen kräver att du har minst 1 000 prenumeranter och 4 000 visningstimmar under de senaste 12 månaderna för att börja tjäna pengar på dina videoklipp.

⭐️ Skapa en onlineutbildning. Sätt dig ner och brainstorma, vad är du bra på? Skriv ner allt du kommer på, stort som smått. Ta hjälp av någon som känner dig, som kan hjälpa till med idéer på vad utbildningen kan handla om. Vad har du varit med om som kan hjälpa andra? Är du bra på exempelvis videoredigering, poddproduktion eller att byta däck på bilen? Jag är helt övertygad om att du har något att bidra med till resten av världen - men det gäller att vara kreativ!

⭐️ Investera i hyresfastigheter. När du har ett sparkapital som du vill investera är hyresfastigheter ett bra tips för att få pengarna att växa. Dels så ökar fastigheten (förhoppningsvis) i värde och varje månad kommer det in hyresintäkter från lägenheterna som du hyr ut. Ökar hyrorna något varje år och tillsammans med värdeökningen på fastigheten är det ett skydd mot inflationen.

Du som går i gymnasiet och exempelvis vill starta en webbutik eller onlineutbildning kan testa att driva ett UF-företag. Det är dels ett bra sätt att komma igång och testa dina idéer, men också en merit att ha i sitt CV.

Avslutningsvis vill jag understryka hur viktigt det är att ha en stark drivkraft för att lyckas. Du behöver lägga ner tid och kraft i början för att lyckas tjäna pengar när du sover! Men om du gör jobbet så kommer du att bli belönad. Vänta inte på rätt tillfälle, på att inspirationen ska komma eller något annat - börja idag!

…och kom ihåg, tro på dig själv och din idé. Stort lycka till!

Skribent: Saara Koponen, informatör.

Läs mer inom samma kategori

No items found.