Pressmeddelande: Privatekonomi som individuellt val?

January 12, 2024
|
Kategorier:

Är det aktuellt med en kurs om privatekonomi som indivudellt val på gymnasienivå? Ung Privatekonomi skickar i början av 2024 in ett remissvar med förslag till Skolverket kring ett ämne om privatekonomi. Vi har tidigare undersökt vad gymnasieeleverna själva tycker om frågan.

4095 gymnasieelver svarar under hösten 2023 på en undersökning av Ung Privatekonomi om de hade varit intresserade av att läsa en kurs om privatekonomi i skolan som individuellt val om det hade varit möjligt. 63% svarar att de hade varit intresserade av det och 12 % svarar att de inte är intresserade av den kursen som individuellt val. 25% av gymnasieelverna vet inte om de är intresserade eller inte.

Kontakt:

Tova Larsson, verksamhetschef Ung Privatekonomi

Tova.larsson@ungprivatekonomi.se

Läs mer inom samma kategori

EU uppmuntrar till privatekonomisk utbildning i skolan

‍Europeiska rådet tycker att det är viktigt att kunskapen i privatekonomi höjs i medlemsländerna. Det markerar de i sina nya rekommendationer. I Sverige arbetar Ung Privatekonomi med att ungdomar ska bli bättre på privatekonomi.

Seminarium om finansiell utbildning

Unga Aktiesparare, Ung Privatekonomi och Svensk Värdepappersmarknad ordnade den 8 februari 2023 ett seminarium i Europahuset om finansiell utbildning. Seminariet utgick från EU-Kommissionen nya ramverk om finansiell kompetens för barn och unga som presenterades hösten 2023.

Sköna resultatet – nu blir det mer privatekonomi i skolan: ”Viktigt”

Efter hårt arbete från flera parter så har en efterlängtad milstolpe nåtts. Det kommer att bli mer privatekonomi i gymnasieundervisningen med ett tydligare fokus på att kunna hantera sina pengar sunt. ”Det betyder mycket att fler får förståelse för grunderna i en hälsosam privatekonomi, säger Tova Larsson, verksamhetschef för Ung Privatekonomi.