Börja målspara redan vid första sommarjobbet!

April 15, 2021
|
Kategorier:

En kväll i veckan ringde min lillebror till mig och berättade att han tänkte söka ett riktigt sommarjobb för första gången. Han hade skrivit ett ganska kort cv och bad mig att titta på det och undrade om jag kunde ge några tips. Vad glad jag blev! Självklart ville jag hjälpa min brorsa att få ett sommarjobb! Jag vet ju själv hur stort det kändes när jag själv för första gången fick mitt första sommarjobb. Helt plötsligt tjänade jag massor av pengar som jag kunde spara och använda till mina mål.

Det var en härlig känsla, och den vill jag att även du som läser det här blogginlägget ska få känna. Problemet är bara att det inte alltid är lätt att veta vart man ska söka. Här kommer några tips som jag kan ge till dem som inte vet vad de ska göra för att få sommarjobb:

  1. Börja med att skriva ett bra cv. Det kan kännas svårt att skriva så mycket positivt om sig själv så ta hjälp av kompisar och andra som vet vad du är bra på.
  2. Glöm inga erfarenheter. Om du är aktiv i någon förening eller har arrangerat ett skoldisko med klassen. Ta med det i ditt CV!
  3. Kolla om kommunen där du bor har några projekt som handlar om sommarjobb för unga. Jag var med i sommarlovsentreprenörerna vilket var jätteroligt!
  4. Hör av dig till släkt och kompisar för att höra om de vet något företag som behöver sommarjobb. Ofta är det en bra fot in i ett företag om man känner någon som jobbar där.
  5. Sök redan nu och gör det ansikte mot ansikte. Inga mail berättar vem du är på samma sätt som att du går dit och lämnar ditt cv direkt i handen.
  6. Starta ett eget företag! Det är en jättebra erfarenhet att ha ett eget företag och ser väldigt snyggt ut i ditt CV. Kanske går det så bra att du inte behöver söka några fler jobb…

Sist av allt vill jag ge ett tips som jag önskar att jag hade fått! Om du vet att du har ett sommarjobb, bestäm redan innan sommaren vad du ska använda pengarna till! Det kan vara en jättebra start på ett sparande till saker som körkort, resor eller lägenhet. Då blir du extra sporrad när du går till jobbet, för du vet precis vad du jobbar för!