Dröm smart!

April 15, 2021
|
Kategorier:

Jag tycker det är fantastiskt att jobba mot mål, när jag vet vad jag strävar efter blir vägen dit lättare och roligare. I detta inlägg tänkte jag dela med mig av en av mina favoritmetoder när det kommer till målsättning och målarbete.

Sätt smarta mål!

Specifikt – Vad är ditt mål?

Mätbart – Hur skall du mäta ditt mål och när vet du att du har nått det?

Accepterat – Är alla involverade parter med på målet?

Realistiskt – Är det ett mål som går att nå?

Tidsbestämt – När skall du ha uppnått ditt mål?

Tänk även på de eventuella fallgropar som kan dyka upp när du jobbar mot ditt mål. Hur gör du om du måste skjuta på målet? Vad gör du om dina aktier plötsligt sjunker i värde? Gör det någonting om ditt mål kanske byter form efter vägen? Om du spar till ett PlayStation 3 kanske du på vägen inser att du hellre satsar på en bra gamingdator, så stirra dig inte blind på ditt mål!

Våga även be om hjälp och håll koll på dina egna fallgropar. Köper du gärna några koppar latte varje månad kanske du har en vän som kan säga åt dig att låta bli. Kom ihåg att små utgifter i längden kan bli väldigt stora.

Läs mer inom samma kategori

Fem tips för att undvika ekonomisk ångest i januari

Januari, även kallad årets fattigaste månad är en tråkig och inte minst tuff månad för många. Under julen drar utgifterna iväg, det ska fixas julkappar, julmat och det ska pyntas och firas. Julen följs tätt av oemotståndliga mellandagsresor följt av ett extravagant nyårsfirande. Utgifterna drar snabbt iväg och baksmällan kommer i januari.

Så pratar du med unga om ekonomi - 5 tips

Det är en tuff ekonomisk tid vi lever i och det påverkar inte bara vuxna, barn och unga känner också av bugningarna i ekonomin och inte minst oron som kan uppstå hemma. Just därför är det extra viktigt att prata om det att ha öppna och ärliga samtal om ekonomi med ungdomar. Här får du tips hur du kan prata om ekonomi med unga.

Hur ska jag fördela mitt sparande inför den 25:e?

Det börjar närma sig den 25:e, det är därmed dags att planera ditt sparande denna månad. Men hur fördelar man sitt sparande när studiebidraget eller lönen kommer? Jo, så här kan du smart fördela ditt sparande när pengarna kommer in på bankkontot.