Här är planen för att nå dina drömmar

April 15, 2021
|
Kategorier:

Nu är hösten verkligen igång, vilket för de flesta innebär att återgå till vardagen. Vissa kanske känner att det är skralt på kontot efter att ha haft en väldigt trevlig sommar, medan andra kanske nyss har fått lön från sitt sommarjobb.

Oavsett vilket så finns det ingen bättre tid än nu att ta några minuter och sätta upp långsiktiga mål för sin ekonomi och sitt liv. Ett långsiktigt slutmål blir effektivast om det inte handlar om en viss summa på banken, bestäm dig istället för vad du ska göra med pengarna. Kanske drömmer du om ett stort och fint hus, eller möjligheten att inte behöva arbeta lika mycket etc.

Visualisera bilden över hur du ska leva ditt liv om 30 år: Vart vill du bo, vad vill du göra på dagarna, vem vill du leva med etc. Att ha bilden klar räcker inte, men är en mycket god bit på vägen. När du väl har din målbild klar så kommer du, sakta men säkert, dras mot beslut som hjälper dig att uppnå just ditt mål. Din hjärna hjälper dig helt enkelt med en del omedvetna beslut som för dig närmare ditt mål.

Så veckans tips från mig blir:

- Sätt dig ner i lugn och ro och tänk på hur du vill att ditt liv ska se ut om 30 år.- Visualisera ditt mål noggrant framför dig, det kommer att hjälpa dig att nå dit.

Robert Andersson, informatör i Göteborg.

Läs mer inom samma kategori

Fem tips för att undvika ekonomisk ångest i januari

Januari, även kallad årets fattigaste månad är en tråkig och inte minst tuff månad för många. Under julen drar utgifterna iväg, det ska fixas julkappar, julmat och det ska pyntas och firas. Julen följs tätt av oemotståndliga mellandagsresor följt av ett extravagant nyårsfirande. Utgifterna drar snabbt iväg och baksmällan kommer i januari.

Så pratar du med unga om ekonomi - 5 tips

Det är en tuff ekonomisk tid vi lever i och det påverkar inte bara vuxna, barn och unga känner också av bugningarna i ekonomin och inte minst oron som kan uppstå hemma. Just därför är det extra viktigt att prata om det att ha öppna och ärliga samtal om ekonomi med ungdomar. Här får du tips hur du kan prata om ekonomi med unga.

Hur ska jag fördela mitt sparande inför den 25:e?

Det börjar närma sig den 25:e, det är därmed dags att planera ditt sparande denna månad. Men hur fördelar man sitt sparande när studiebidraget eller lönen kommer? Jo, så här kan du smart fördela ditt sparande när pengarna kommer in på bankkontot.