Kan du bli den lyckliga vinnaren?

April 15, 2021
|
Kategorier:

Jag tänker börja det här inlägget med att ställa en fråga, ta gärna några sekunder och fundera på den innan du läser vidare. Har du någon gång sett något och tänkt "det där vill jag ha", "det där vill jag göra" eller "dit vill jag åka"? Det har jag med.

Med dessa tankar i huvudet går många av oss till kiosken och köper lotter eller spelar på olika bettingsajter, och vi hoppas. Vi hoppas att vi ska bli en av dessa lyckligt lottade som faktiskt lyckas vinna. Men för i stort sett alla dessa personer som hoppas kommer det också att komma en suck av besvikelse. Ingen miljon idag heller. De som tjänar pengar på det här är de som arrangerar spelen eller lotterierna, i stort sett alla kommer att gå i förlust på dessa spel. Vi spelar för mer än vad vi vinner.

Jag kommer nu att tipsa er om ett annat sätt för att få råd med era drömmar. Istället för att låta slumpen avgöra hur rik du kommer att bli, om du ens någon gång i livet kommer bli det, så kan du själv bestämma över det.

Det kräver ingen omfattande utbildning, ingen drömlön och inget stort startkapital. Det enda som behövs är en dröm, en plan, självdisciplin och en massa vilja. Det jag pratar om är att SPARA! Istället för att spela bort era pengar kan ni investera och spara dem. Du kan alltså själv bestämma om du ska nå dina drömmar, istället för att låta slumpen avgöra hur dina ekonomiska förutsättningar ska se ut. För att ta kontrollen över ditt eget liv och dess möjligheter behöver du endast följa dessa små steg:

Steg 1 - Du har en dröm. Ta reda på hur mycket pengar som krävs för att kunna uppfylla den och bestäm dig för när den ska kunna uppfyllas.

Steg 2 - Gör en plan. Hur mycket måste sparas varje månad och vilken sparform ska du använda dig av så att du når den avkastning du räknar med? Hur din plan ska se ut kan du räkna ut via den här länken: http://fondkollen.se/jamfor/raknesnurra.

Steg 3 - Följ din plan. Med lite självdisciplin och mycket vilja finns det inga drömmar som är för stora.

Steg 4 – Grattis! Du kommer nu att vara den där lyckliga vinnaren, och det ska du vara stolt över.

Du har nu tagit kontroll över din ekonomi och sett till att dina drömmar finns inom räckhåll. Det är inte längre slumpen som avgör vad du kommer kunna göra i ditt liv. Nu är det du själv som bestämmer vilka resor du kommer ha råd med, vilket hus du kommer kunna bo i, hur mycket pengar du har möjlighet att kunna skänka till olika ändamål eller om du helt enkelt bara vill slippa oroa dig över att ha råd med räkningarna.

Lycka till på resan mot era drömmar och kom ihåg; allt är möjligt.

Läs mer inom samma kategori

Fem tips för att undvika ekonomisk ångest i januari

Januari, även kallad årets fattigaste månad är en tråkig och inte minst tuff månad för många. Under julen drar utgifterna iväg, det ska fixas julkappar, julmat och det ska pyntas och firas. Julen följs tätt av oemotståndliga mellandagsresor följt av ett extravagant nyårsfirande. Utgifterna drar snabbt iväg och baksmällan kommer i januari.

Så pratar du med unga om ekonomi - 5 tips

Det är en tuff ekonomisk tid vi lever i och det påverkar inte bara vuxna, barn och unga känner också av bugningarna i ekonomin och inte minst oron som kan uppstå hemma. Just därför är det extra viktigt att prata om det att ha öppna och ärliga samtal om ekonomi med ungdomar. Här får du tips hur du kan prata om ekonomi med unga.

Hur ska jag fördela mitt sparande inför den 25:e?

Det börjar närma sig den 25:e, det är därmed dags att planera ditt sparande denna månad. Men hur fördelar man sitt sparande när studiebidraget eller lönen kommer? Jo, så här kan du smart fördela ditt sparande när pengarna kommer in på bankkontot.