Lev ett bättre och lyckligare liv med mindre saker!

April 15, 2021
|
Kategorier:

För ungefär ett halvår sedan började jag med en utmaning. En utmaning som gjorde att jag började fundera över alla onödiga saker jag har, och som gjort att jag nu lever ett bättre och lyckligare liv. Det var inte lätt, men det var värt det. Vågar du ta dig an utmaningen?

Ju äldre vi blir, desto mer saker samlar vi på oss. Det är som en naturlag som inte går att komma ifrån. Men gör verkligen alla dessa saker oss lyckligare?

Jag har kommit fram till att svaret är nej. Snarare än att ha många saker, bör vi fokusera på att ha saker av hög kvalitet som verkligen tillför något till våra liv.

Av en vän blev jag tipsad om ”100 things challenge”. En utmaning, som precis som det låter, går ut på att minska antalet saker man äger till 100 stycken. Jag antog utmaningen. Vågar du?

Gör så här:

  1. Börja med att sortera dina saker i tre lådor - spara, osäker och släng. Var hård mot dig själv och lägg inte allt i “spara”!
  1. Räkna sedan dina saker i spara-lådan och se hur många du kommer upp i.

Är du under 100? Bra! Du kan få flytta över några grejer från “osäker”-lådan.

Är du över 100? Dags att se över dina grejer en gång till!

  1. Svåraste steget. Dags att göra dig av med alla överflödiga saker från släng- och osäker-lådan. Sälj, skänk till second hand eller återvinn. Du kommer känna en fantastisk lättnad när det är gjort!

Förhoppningsvis har du nu lyckats göra dig av med en hel del grejer som kommer komma till bättre nytta någon annanstans, bra jobbat! Det där var dock bara början på utmaningen. Nu är det upp till dig att fortsätta hålla dig under 100-strecket! Kör efter konceptet “en ut - en in” så kommer det gå galant. Detta kommer även göra att du tänker efter en extra gång innan du köper något nytt, vilket är bra för både miljön och ekonomin!

Har du antagit utmaningen?

Har du några frågor kring hur man kan göra eller bara vill snacka lite?

Hör av dig på min Facebook!

Lycka till!

//Björn Fondén