Min magiska sparformel

April 15, 2021
|
Kategorier:

Det magiska är att denna formel inte påverkar ens vardag men efter ett år så har du skapat dig en extra månadsinkomst, även lite mer än så, visst låter det bra?

Det är inte svårt alls. Så fort din inkomst kommer in på kontot så lägger du undan 10 % till ditt sparande. Varför just 10 %? Varför inte mer? Man brukar säga att 10 % är en lagom fingervisning för hur mycket du kan spara undan för att fortfarande ha kvar pengar till övriga utgifter. Sparar du för mycket i början av månaden slutar det kanske med att du i slutet av månaden ändå måste nalla av dina sparpengar och det vill vi ju inte riskera.

Jag garanterar att efter 2-3 månader med denna inställning till ditt sparande så kommer detta rulla på per automatik och du har rent psykologiskt bemästrat spartekniken och lärt dig leva utefter 90 % av din inkomst. Efter detta så kan jag också garantera dig att det blir roligt att spara när du ser att ditt lilla frö som du en gång planterade blev ett stort pengaträd som du vid olika tillfällen skakar till och det faller ned pengar till det du behöver!

Om man inte har koll på sin ekonomi så kan det leda till att man inte respekterar den och i slutändan hamnar i ett hamsterhjul där varje månad har man skulder till föräldrar eller vänner och måste betala av dessa med nästa månads inkomst. Så, det jag vill ha sagt med detta är att lär känna er ekonomi, på vägen lär du även känna dig själv och förstår hur du fungerar som individ och vilka utgifter du kan spara in på. För att förstå begreppet inkomster och utgifter lite bättre så kan du läsa ett superbra inlägg från vår grymma informatör Björn här!