Mitt drömsparande

April 15, 2021
|
Kategorier:

En sak som vi på Ung Privatekonomi har gemensamt är att vi alla älskar att spara. Att se sina pengar växa är så roligt och om jag ska vara ärlig en väldigt häftig känsla. Men så började jag fundera. Varför tycker jag, förutom det jag precis nämnt, om att spara? Jag älskar ju faktiskt att spendera pengar också. Att gå en shoppingrunda på stan eller äta middag med en vän är glädje för mig. Tänk så mycket mer shopping och middagar jag skulle kunna göra om jag inte sparade större delen av min lön varje månad. Tänk så mycket kaffe jag skulle kunna köpa och allt annat jag nu skulle köpa när jag har en hel lön på kontot.

Allt detta låter såklart underbart men jag vill göra lite mer av mina pengar än spontanshopping och småutgifter. Jag vill att mina pengar ska göra att jag kan skapa minnen som jag aldrig kommer glömma. Jag vill kunna resa runt världen, studera och skaffa en lägenhet. Om jag skulle göra slut på min lön varje månad och strunta i att spara skulle jag ha svårt att uppfylla allt som jag vill göra i livet. Den största anledningen till varför jag älskar att spara är att jag i framtiden kommer att kunna göra saker som jag kommer minnas resten av mitt liv.

Läs mer inom samma kategori

Fem tips för att undvika ekonomisk ångest i januari

Januari, även kallad årets fattigaste månad är en tråkig och inte minst tuff månad för många. Under julen drar utgifterna iväg, det ska fixas julkappar, julmat och det ska pyntas och firas. Julen följs tätt av oemotståndliga mellandagsresor följt av ett extravagant nyårsfirande. Utgifterna drar snabbt iväg och baksmällan kommer i januari.

Så pratar du med unga om ekonomi - 5 tips

Det är en tuff ekonomisk tid vi lever i och det påverkar inte bara vuxna, barn och unga känner också av bugningarna i ekonomin och inte minst oron som kan uppstå hemma. Just därför är det extra viktigt att prata om det att ha öppna och ärliga samtal om ekonomi med ungdomar. Här får du tips hur du kan prata om ekonomi med unga.

Hur ska jag fördela mitt sparande inför den 25:e?

Det börjar närma sig den 25:e, det är därmed dags att planera ditt sparande denna månad. Men hur fördelar man sitt sparande när studiebidraget eller lönen kommer? Jo, så här kan du smart fördela ditt sparande när pengarna kommer in på bankkontot.