Så här får du koll på marknaden

April 15, 2021
|
Kategorier:

Det kan vara svårt att veta vart man ska börja. Här nedan förklarar jag mina tre bästa tips som kan hjälpa dig att förbättra din kunskap gällande börsmarknaden. Följer du dessa tips kan du förhoppningsvis både få lite bättre koll, samt bygga upp ett intresse kring både privatekonomi och aktiemarknaden.

Följ med i ekonominyheterna. Börja med att följa så många du kan hitta för att sedan skärma av dig till ett par favoriter! Finns inget rätt och fel utan DU har dina egna favoritkällor.

Lyssna på ekonomi-poddar. Denna informationskanal har slagit igenom ordentligt de senare åren inom ekonomiområdet. Det finns många väldigt underhållande poddar. Exempel på poddar: Sparpodden, Börspodden eller Fondpodden.

Följ forum. Här gäller samma sak som med nyheterna försök att hitta så många som möjligt för att sedan skärma av dig till dina favoriter. Hitta likasinnade personer som också delar detta intresse som du kan utbyta kunskap med, detta hittar du när du är aktiv på diverse börsforum. Hur ska du hitta allt detta? Google is your friend! Kom bara ihåg att vara källkritisk.

Allt i världen tar tid att lära och bemästra. Låt det rulla på så garanterar jag att kunskapen hänger med! Du vet vad de säger; den som väntar på något gott... Jag vill inte försöka få dig att spendera varje minut i livet på börsen, MEN jag vill bidra till att du får kunskapen om ett bättre sparande. Du vet inte förrän du testat, så därför tycker jag att du ska testa! Om det skulle vara något du undrar över så är du välkommen att kontakta mig så hjälper jag dig gladeligen på min facebook: Marko Mujic UP!

Om inte så ses vi ute i börsdjungeln! :)

Läs mer inom samma kategori

Hur ska jag fördela mitt sparande inför den 25:e?

Det börjar närma sig den 25:e, det är därmed dags att planera ditt sparande denna månad. Men hur fördelar man sitt sparande när studiebidraget eller lönen kommer? Jo, så här kan du smart fördela ditt sparande när pengarna kommer in på bankkontot.

Varför har unga personer en fördel på börsen?

Jo, dem har mer utav världens mest värdefulla tillgång - tid!

Vad är skillnaderna mellan Investeringssparkonto och Aktie- och Fondkonto?

Att börja investera i aktier, fonder och värdepapper är ett viktigt steg mot att bygga en tryggare och roligare ekonomisk framtid. För att börja investera behöver du ett konto att förvara dina aktier och fonder. Två av de vanligaste alternativen är Investeringssparkonto (ISK) och Aktie- och Fondkonto, men vad är egentligen skillnaden?