Sätt fart på sparandet

April 15, 2021
|
Kategorier:

Det här blir hösten som jag… Vad brukar du säga i slutet av den meningen?

Som jag ska börja träna? Äta nyttigt? Verkligen komma igång med.. Det finns ju så många saker som man vill göra! Har du provat att säga ”Det här blir hösten som jag tar kontroll över min egen ekonomi.” Eller varför inte ”Som jag tar mitt första steg mot ekonomiskt oberoende”. Den sista låter väl ganska bra? Det kan faktiskt vara du!

Du kanske har sommarjobbat och känner dig nu rikare än någonsin. Den känslan av att pengar inte är några problem är väldigt trevlig och därför ska du se till att den varar. Genom att sätta undan det mesta av din lön i ett sparande så kommer du kunna planera för större saker och varje gång du loggar in på ditt sparkonto kommer du se frukten av ditt sommarjobb. För mig och min flickvän handlar det om att ha råd att köpa en lägenhet när vi har pluggat färdigt. När vi är på våra jobb på somrarna känns det verkligen enklare, eftersom vi vet att pengarna går till vårt mål!

Känner du att det är helt omöjligt att lägga undan pengar för att det alltid står noll på kontot? Då är mitt tips att se över dina utgifter. Små utgifter blir stora i längden. Visste du till exempel att två burkläsk i veckan blir 1768 kr på ett år! Om du bara stryker en sån liten utgift så är det en bra start.

Du skulle också kunna prova att göra ett köpstopp under en månad förutom för det mest nödvändiga. Då ser du svart på vitt vad du faktiskt saknar när du inte får det och vilka saker som du lika gärna skulle klara dig utan.

Lycka till i höstmörkret!