Storslagna drömmar i höstmörkret

April 15, 2021
|
Kategorier:

Nu kan man verkligen konstatera att sommaren har gått och lagt sig och det är hög tid att hälsa hösten välkommen. Det blir lite mörkare för var dag som går, lite kyligare i luften och vi allra flesta har kommit in ordentligt i våra vardagsrutiner. Plugg, jobb, träning, projekt, föreningsliv, vänner, familj - you name it! Kul såklart, men ibland hinner man inte riktigt med och vardagspusslet blir en riktig utmaning. Var tar alla timmarna vägen...?

Det är här min favoritdel med "att spara" kommer in. När jag är ute och föreläser för elever så brukar jag säga att det allra viktigaste när man skall börja spara är att man har ett mål. Att man ser något framför sig som man kan gå och drömma kring om dagarna. För hur kul är det egentligen att lägga undan pengar varje månad, bara för sakens skull...? Då är det såklart mycket roligare att spendera pengarna med en gång. Men om man ser något framför sig som man verkligen ser fram emot så blir det roligt och enkelt att spara. Man kanske till och med har det som bakgrundsbild på telefonen, eller inramat över soffan. Detta blir då som en som en drivkraft och det hjälper oss att rocka vardagslivet! Det bästa är även att man endast behöver ta hänsyn till sig själv, för det är bara jag som bestämmer mitt mål utifrån vad jag mår bra av. Här är det OK att vara självisk.

Vi lever alltså delvis på glädjen av att se fram emot våra stora drömmar och vi ser tillsammans våra alldeles egna ljus i höstmörkret. På så vis får man dessutom ut mer av drömmarna och målen, eftersom vi njuter av dem redan innan vi är där. Så våga drömma riktigt stort och ta god vara på alla dagarna på vägen dit!