Storslagna drömmar i höstmörkret

April 15, 2021
|
Kategorier:

Nu kan man verkligen konstatera att sommaren har gått och lagt sig och det är hög tid att hälsa hösten välkommen. Det blir lite mörkare för var dag som går, lite kyligare i luften och vi allra flesta har kommit in ordentligt i våra vardagsrutiner. Plugg, jobb, träning, projekt, föreningsliv, vänner, familj - you name it! Kul såklart, men ibland hinner man inte riktigt med och vardagspusslet blir en riktig utmaning. Var tar alla timmarna vägen...?

Det är här min favoritdel med "att spara" kommer in. När jag är ute och föreläser för elever så brukar jag säga att det allra viktigaste när man skall börja spara är att man har ett mål. Att man ser något framför sig som man kan gå och drömma kring om dagarna. För hur kul är det egentligen att lägga undan pengar varje månad, bara för sakens skull...? Då är det såklart mycket roligare att spendera pengarna med en gång. Men om man ser något framför sig som man verkligen ser fram emot så blir det roligt och enkelt att spara. Man kanske till och med har det som bakgrundsbild på telefonen, eller inramat över soffan. Detta blir då som en som en drivkraft och det hjälper oss att rocka vardagslivet! Det bästa är även att man endast behöver ta hänsyn till sig själv, för det är bara jag som bestämmer mitt mål utifrån vad jag mår bra av. Här är det OK att vara självisk.

Vi lever alltså delvis på glädjen av att se fram emot våra stora drömmar och vi ser tillsammans våra alldeles egna ljus i höstmörkret. På så vis får man dessutom ut mer av drömmarna och målen, eftersom vi njuter av dem redan innan vi är där. Så våga drömma riktigt stort och ta god vara på alla dagarna på vägen dit!

Läs mer inom samma kategori

Fem tips för att undvika ekonomisk ångest i januari

Januari, även kallad årets fattigaste månad är en tråkig och inte minst tuff månad för många. Under julen drar utgifterna iväg, det ska fixas julkappar, julmat och det ska pyntas och firas. Julen följs tätt av oemotståndliga mellandagsresor följt av ett extravagant nyårsfirande. Utgifterna drar snabbt iväg och baksmällan kommer i januari.

Så pratar du med unga om ekonomi - 5 tips

Det är en tuff ekonomisk tid vi lever i och det påverkar inte bara vuxna, barn och unga känner också av bugningarna i ekonomin och inte minst oron som kan uppstå hemma. Just därför är det extra viktigt att prata om det att ha öppna och ärliga samtal om ekonomi med ungdomar. Här får du tips hur du kan prata om ekonomi med unga.

Hur ska jag fördela mitt sparande inför den 25:e?

Det börjar närma sig den 25:e, det är därmed dags att planera ditt sparande denna månad. Men hur fördelar man sitt sparande när studiebidraget eller lönen kommer? Jo, så här kan du smart fördela ditt sparande när pengarna kommer in på bankkontot.